سیدمحمد ظمانی- کارشناس ارشد مدیریت دولتی (تحول)

پس از انجام تحقیقات میدانی و عملی بسیار جانورشناسان، مشخص شد که اسب ها در میدان مسابقه فقط در خط راست و مستقیم حرکت کرده و نه تنها مانع جلو رفتن و تاختن سایر اسبها به جلو نمی شوند، بلکه هرگاه سوارکار خودشان یا سایر اسب ها به زمین بیفتد، تا حد امکان که بتوانند آن سوارکار سقوط کرده را لگد نمی کنند.

 اما خرها وقتی در خط مسابقه قرار می گیرند، پس از استارت اصلاً توجهی به جلو و ادامه مسیر مسابقه به صورت مستقیم نداشته و فقط به خر رقیب که در جناح چپ و یا راستش قرار دارد، پرداخته و تمام تمرکزش، ممانعت از کار دیگران است! یعنی تنها هدفشان این است که مانع رسیدن خر دیگر به خط پایان شوند! حتی به این قیمت که خودشان به خط پایان نرسند.

 از این موضوع در علم مدیریت بسیار استفاده می شود و بدین معناست که افراد ناتوان که می دانند خود به خط پایان نمی رسند، با سنگ اندازی و ایجاد مشکلات و چوب لای چرخ دیگران گذاشتن، به بهانه مختلف، مانع رسیدن دیگران به اهدافشان می شوند و در اصطلاح میگویند: “فلانی، مسابقه خر سواری راه انداخته است. اینکه آنچه در مورد خرها در عبارات فوق گفته شد صحیح است یا نه اطلاع دقیقی ندارم امّا نتیجه گیری انجام شده کاملاً صحیح است این موضوع در مورد برخی انسان ها هم صدق می کند افرادی که به جای رسیدن به هدف خود به دنبال نرسیدن دیگران به اهدافشان هستند در سیاست هم کم نیستند کسانی که بجای تلاش برای توسعه جامعه و رفع مشکلات مردم به دنبال تخریب رقیب هستند.

 در آستانه روزهای پرشور و حساس انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم در تاریخ انتخابات، بوده اند کسانی که برای تخریب یک فرد خود را فدا کردند و حتی حاضر به تحمل افراد دیگری شدند و شاید روند رو به رشد یک شهر، شهرستان، استان و کشور را فدای سلایق شخصی و گروهی نمودند اینان کسانی بودند که به گندم ری نرسیدند ولی از کرده خود خوشحال شدند.

 چندی پیش با یکی از کاندیدای انتخابات پیش رو صحبت می کردم ایشان از عزم خود برای جلوگیری از تخریب مسئولان پیشین و رقبای انتخاباتی می گفت و اینکه اجازه نمی دهد کسی در حضورش از رقیب وی بدگویی کند کسانی هم هستند که از بدگویی رقیبان استقبال کرده و ذوق فراوان می کنند. امیدواریم در عمل و در ماه های آتی به گروه اول اضافه و از گروه دوم کاسته شود.

 کسی که در عدم حضور دیگری بدگویی و تخریب می نماید نشان از خالی بودن دستش دارد و کسی که از مناظره رو در رو، پاسخ به مطالبه گران و منتقدان و بیان برنامه استقبال می کند نشان از توانمندی و عزمش برای ساختن جامعه دارد.

 حال وظیفه کسانی که برای آینده خود و فرزندانشان اهمیت قائلند و در انتخابات حضور پیدا می نمایند این است که ملاک را بر پیشینه و برنامه های آینده نامزدها بگذارند و از انتخاب کسانی که با استفاده از ابزار احساسات مردم رقیبان را تخریب می کنند جدا خودداری کنند که هم مصداق غیبت است و هم حیله و نیرنگ انتخاباتی..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *